maanantai 19. syyskuuta 2011

Punaherukkajuustokakku

Minähän olen aina ollut ihan syysihminen ja elonkorjuuajan herkut näkyy usein myös leivonnassa. Tällä kertaa vuorossa oli joku aika sitten säilötyt punaherukat, jotka pääsi maustamaan sunnuntaivieraille katettua kahvipöytää.


Pohja:
200 g Digestive-keksejä
n. 70 g margariina
- murusta keksit, sulata rasva ja kaada keksimurujen joukkoon, painele kevyesti irtopohjavuuan pohjalle
Täyte:
1 pkt Flora Vispiä
1 prk vaniljarahkaa
n. 4 dl punaherukkahilloa
1 dl sokeria
8 liivatetta
- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- vaahdota vispi ja lisää rahka vaahtoon
- sekoita joukkoon sokeri ja hillo
- sulata kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaa kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita vaahtoon
- kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä kylmässä min. 4 tuntia
Pinta:
n.4 dl punaherukkahilloa
4 liivatetta
- laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
- sulata kuivaksi puristetut liivatteet tilkkaa kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita hilloon
- kaada vuokaan hyytyneen täytteen päälle ja hyydytä kylmässä
Tässä kakussa on koristeena raastettua valkosuklaata ja marsipaanista pyöritettyjä pihlajanmarjoja lehtineen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti