sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tammikuun hääkakut

Tammikuun alun talvihäiden kakkuja alettiin morsiamen kanssa suunnittelemaan jo hyvissä ajoin syksyllä. Juhlan pääkakku toivottiin kolmekerroksiseksi ja koristelun suhteen toiveena oli valkoiselle pinnalle kuparinhohtoisia ruusuja tummanvihrein lehdin.


Pääkakku on mitoitettu 75 hlölle. Kakuissa on sisällä vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä lime-valkosuklaamousse. 

Lisäksi juhlaan valmistui pieni 10 hlön gluteeniton ja laktoositon kakku, jossa täytteenä on lime-vaniljamousse.


Hääkakkupaketteihin minulla kuuluu pieni n.6 hlön maistiaskakku muutamaa viikkoa ennen häitä, jonka ajatuksena on tarvittaessa hienosäätää koristeiden väriä oikeampaan suuntaan. Tässäkin koekakussa näkyy, että alkuperäinen punaruskea kuparin sävy on lopputulokseen käännetty kellankuparisempaan sävyyn.


2 kommenttia:

  1. Upea tuo ruusuköynnös! Niissä on varmasti ollut tekemistä - tai ainakin mulla on aikamoinen väkertäminen, kun ruusuja teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan ruusuja, ja hyvällä massaseoksella näitä isoja tekee kyllä ihan vikkelään. Kyllä siinä pitemmän päälle alkaa kyllä peukalon lihakset särkemään...

      Poista