sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Ciapattaa ja vihreää pestoa

Lomalla on aikea kulkea kaupoissa hyllyvälejä vähän paremmalla ajalla ja ajatuksella, ja tällä kertaa vaellus johti jauhohyllyn leipäseoksiin. Mies nappasi mukaan Myllyn parhaan durum-jauhon pitsa-ajatuksella, ja minä valkkasin mukaan Myllärin luomu Ciapatta-jauhoseoksen, joka päätyi testiin heti samana päivänä. Tämä leipä oli helppo ja kohotuksetkin mukaan lukien kohtuullisen nopea tehdä, ja lopputulos oli herkullinen. Resepti löytyy jauhoseoksen pussin syrjästä, mutta tässä se vielä miten sen itse tein:

7½ dl vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
1 kg (1 pss) Ciapatta-jauhoseosta
½ dl oliiviöljyä
4 tl suolaa
1. liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
2. sekoita joukkoon loput aineet, anna vatkautua monitoimikoneessa 10 min
3. kohota taikina öljytyssä astiassa liinalla peitettynä 1h
4. kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja leikkaa viiteen samankokoiseen palaan, 
käsittele nopeasti ja hellästi, älä vaivaa
5. kohota uunipellillä liinalla peitettynä 30 min
6. paista 220 asteisessa kiertoilmauunissa 15-20 min

Näin kesän keskellä parvekkeelle toukokuussa torilta ostettu pieni ja sievä basilika on päässyt kasvamaan jo lähes metrin pituiseksi, eli omatekoiselle vihreälle pestolle oli selvästikin kysyntää :)

½ dl pinjansiemeniä
n. 4 dl basilikan lehtiä
sormisuolaa maun mukaan
1 tl sinappia
1 valkosipulin kynsi
1 dl parmesania hienona raasteena
1 dl oliiviöljyä
1. hienonna pinjansiemenet monitoimikoneessa
2. lisää joukkoon pestyt ja kuivatut basilikan lehdet, hienonna
3. lisää joukkoon, suola, sinappi, puristettu valkosipulin kynsi ja parmesan, hienonna
4. lisää joukkoon öljy pienissä erissä, sekoita
- testaa maku, lisää suolaa tarvittaessa

Ja ai että on hyvää, kun laittaa tuoreen Ciapatan päälle hippasen balsamicoa, vihreää pestoa
 ja vaikka viipaleen tomaattia, herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti