torstai 21. heinäkuuta 2016

Valkosuklaacookiet

Kaapissa oli jo jonkin aikaa houkutellut granaattiomenasuklaa, jota olin kuvitellut käyttäväni cookie-leivontaan, mutta eihän se siihen soveltunut muotonsa puolesta ollenkaan, joten päädyin leipomaan sittenkin ihan vaan valkosuklaacookieita :) Ja tämä resepti on siitä kiva, että valkosuklaan kun korvaa jollain muulla makuaineella, niin saa ihan millaisia vaan. Kuivatut marjat ja hedelmät pieninä paloina sopii hyvin, tai vaikka erilaiset karkkicrushit.

Cookieihin tulee sellainen ihanan sitkas koostumus, kun ne jäähtymisen jälkeen pakkaa senverran suojaan, ettei ne pääse kuivahtamaan. 


250 g voita
2,5 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
350g valkosuklaata

Annoin voin pehmitä huoneenlämmössä oikein kunnolla ennen kuin sekoitin sokerit joukkoon. Sen jälkeen sekaan kananmuna ja kuivat aineet. Uuni lämpesi kiertoilman 180 asteeseen sillä aikaa kun pyörittelin hiukan kostein käsin cookietaikinasta sellaisia ison luumun kokoisia taikinapalloja pellille. 25 kpl palloja tästä takinamäärästä taisi tulla, ja kahdella pellillä ne paistoin. Pellille pallerot kannattaa asetella kohtuullisin välein ennen kuin ne litistää kekseiksi, ja kypsyessään leviävät vielä lisää. 10 minuutin paistoaika riittää, kannattaa vahtia vieressä viimeiset minuutit, etteivät paistu liikaa.

Hyviä on, tytär kaverinsa kanssa söivät välittömästi pari uunituoretta kylmän maidon kanssa, näytti maistuvan :)

1 kommentti: