tiistai 26. elokuuta 2014

Hääkakut liiloin ruusuin

Viime vikonlopun häihin tehtiin 100 hlölle kakut kahden kerroskakun kokonaisuutena, ja allergialeivokset sovinnolla erilaisina kuin pääkakut. 

Kakuissa on pohjana tuhti suklaakakkupohja ja täytteenä suklaamousse vadelmamarmeladikerroksin. Kokonaisuus on laktoositon. Pääkakku mitoitettiin 70 hlölle.


Lisäkakku tehtiin samalla sisällöllä, mitoitus 30 hlölle: 


Allergialeivoksia tein kaksi reilun kokoista. Allergioita oli huomioitavana runsaasti, mutta nämä ovat nyt ainakin  gluteenittomia, maidottomia, pähkinättömiä/mantelittomia, käytännössä pohjana vaalea sokerikakkupohja ja täytteenä maidoton vadelmamousse.


Hyvissä ajoin ennen hääpäivää tehtiin myös pieni ja pikainen maistiaskakku tuomaan makua tulevasta hääpäivästä :)2 kommenttia:

  1. Suunnattoman kaunis! Nuo ruusut ovat tosi kauniita. Kunpa joskus osaisin tehdä tuollaisia. Leivoksetkin näyttävät maukkailta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Sain morsiamelta viestin, että hyvin oli sekä kakut että leivokset maistuneet, mikä on aina kiva kuulla, etenkin joskus nämä oikein moniallergisten leivonnaiset jättää itsellekin hiukan epävarman fiiliksen.

      Poista