Usein kysyttyä


Miten voin kysellä kakusta, miten voin tehdä varauksen / tilauksen? 

Sähköpostitse: mari.kakkupuoti@gmail.com tai nettisivun yhteydenottolomakkeella. Nettisivu: www.kakkupuoti.fi

Vastaan viesteihin aina 1-2 vrk:n sisällä, ellei toisin mainita. Mikäli lomailen tai olen huonommin tavoitettavissa, laitan sähköpostiin poissaoloilmoituksen, jossa kerrotaan koska seuraavaksi minut tavoittaa.

Missä Kakkupuoti sijaitsee, voinko tulla käymään?

Yritykseni toimii Turun Itäharjulla, lounasravintola Rhapsodyn yhteydessä. Yritykseeni ei kuulu ns. kivijalkamyymälää, eli tapaamiset onnistuu ainoastaan erikseen sovittuna ajankohtana. Tilausta varten ei tarvita erillistä tapaamista, vaan useimmiten tilaus saadaan suunniteltua hyvin sähköpostitse.

Miten paljon aikaisemmin kakku pitää varata?

Heti kun juhlapäivä on tiedossa. Etenkin isompia juhlia suunnittelevan ja sesonkiaikaan ajoittuvien juhlien tilaajien kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, minä en ihmettele enkä kummastele, vaikka varaus tehtäisiin 2 vuotta ennen juhlaa. Blogissani päivitän myös varaustilanne-sivua, josta näkee onko jossain tietyssä ajankohdassa tilaa. Tilauksen yhteenvedon teen valmiiksi  ja lähetän tilaajalle viimeistään 2 viikkoa ennen tilauksen ajankohtaa. Alle 1 viikon päähän ajoittuvia tilauksia pystyn erittäin harvoin ottamaan vastaan.

Onko varaaminen maksullista?

Alle 50 hlön tilauksissa ei varausmaksua, yli 50 hlön tilauksissa varausmaksu 80€
Varausta en tee vielä pelkän kyselyn perusteella, eli ilmoita kyselysi paluuviestin jälkeen selkeästi, että haluat tehdä varauksen ko. päivään. Varaukset pitää olla vahvistettuna ja suunniteltuna valmiiksi viimeistään 10 päivää ennen ennen tilauksen ajankohtaa, eli muistathan olla itse aktiivisesti yhteydessä kakun suunnittelun suhteen.

Pitääkö kakkusuunnitelmat olla valmiina ja selvät jo kyselyä tehdessä?

Ei tarvitse. Voidaan yhdessä miettiä mikä on juuri teidän juhlaanne sopiva kakku, tai voit lähettää mallikuvia inspiraation lähteeksi. Suoraa kopiota jonkun toisen (tai itsenikään) tekemästä kakusta en mielelläni tee. Nettisivuni "tilaaminen"-välilehdeltä löydät tarkemmat ohjeet tilaamisesta. Kakkumalleja pääsee selaamaan myös täällä blogini julkaisuissa.

Allergiat, voiko kakkuja tilata allergiselle tai erityisruokavaliota noudattavalle?

Toki voi, ja sovitun allergialistauksen mukaan vältän leivonnassa allergisoivia ainesosia. Otathan kuitenkin huomioon, että kakut valmistuvat kotikeittiössä, jossa käsitellään kaikkia ruoka-aineita, myös niitä allergisoivia, eli allergian vakavuus kannattaa aina ottaa huomioon tilausta tehdessä.  
Allergioista / ruokavaliorajoituksista useimmiten kysyttyjä on:  vähälaktoosinen, laktoositon, gluteeniton, kananmunaton ja maidoton.

Tarvitseeko kakkua hakiessa ottaa oma kakkukupu mukaan, minkälainen alusta kakulle tulee?

Ei tarvitse. Pakkaan kakun pahviseen kakkulaatikkoon. Kakun alle tulee rasvaa hylkivä kakkualunen, jonka halkaisija on aina muutamaa senttiä isompi kuin kakun halkaisija. Näitä laatikoita ja alusia ei tarvitse palauttaa. Minulta löytyy myös erillisiä kakkutelineitä ja alustoja lainattavaksi, lainattavien astioiden suhteen sekä laina että palautus sovitaan erikseen.

Miten kakku säilytetään?

Säilytä kakku kylmäsäilytyksessä, paras on +2-+6 asteen jääkaappilämpötila. 

Millä kakkua leikataan?

Kakkua leikatessa kannattaa kakkulapion apuna käyttää terävää veistä, jolla massapintaisestakin kakusta saa nätin leikkauspinnan tehtyä.

Kerroskakussa kakkukerrosten väliin tulee tueksi tukikepit ja kakkutuet, jotka kuuluu ottaa pois ennen kuin keskimmäistä kerrosta lähdetään leikkaamaan. 

Onko koristeet syötäviä?

Koristeet on syötäviä, ellei toisin mainita. Käytän välillä koristeluun myös ei-syötäviä koristeita, mutta mainitsen niistä aina kakkuun liitetyssä ainesosakortissa ja kerron myös kakun noutajalle erityishuomioista. 

Miten kakku maksetaan, mistä noudetaan ja milloin?

Tilaus sovitaan sähköpostitse, ja viimeistään yhteenveto-viestissä kysyn toivottua noutoaikaa. Nouto tapahtuu Itäharjulta, yhteenvedon liitteenä lähetän tilauksen laskun ja ajo-ohjeen. Tilauksien eräpäivät on pääsääntöisesti 5 arkipäivää ennen tilauksen noutoa, jotta suoritus ehtii näkyviin pankkipäivistä huolimatta. Mikäli suoristus on viivästynyt, lähetän kyselyn valmistanko kakun, maksamattomia tilauksia en valmista.

Toteutuneesta maksusuorituksesta tilaajalle lähetetään tekstiviestikuittaus, jossa vielä kerrataan tilauksen nouto-ohjeet. Ellei tilaaja nouda tuotetta itse on kuittausviesti hyvä lähettää hakijalle.

Ei kommentteja: