tiistai 17. marraskuuta 2015

Testissä tomusokerit :)

Viime viikonloppuna sain parikin mahdollisuutta testata Confetin maahantuomia Sugar And Crumbs:n makutomusokereita, joita yrityksen valikoimissa markkinoidaan olevan jopa 27 eri makua, osa näistä tosin rajoitetun erän kausimakuja. Confetin valikoimissa on tällä hetkellä ainakin nettikaupan varastossa 8 eri makua: Christman Punch, Salted Caramel, Strawberry Milkshake, Lemon Drizzle, Rasberry Ripple, Black Cherry, Jaffa Twist ja Apple Crumble. Tuotteilla on siis lähtökohtaisesti jo todella houkuttelevat nimet :) 

Tuote lupaa olevansa makua täynnä, ja on siis käytettävissä ihan tavallisen tomusokerin tavoin. Pussissa onkin valmiiksi tarjoiltuja ideoita tuotteen käytöstä esimerkiksi macarons- ja marenkileivontaan, kuppikakkuihin, fudgdeen, voikreemiin ym. Tuote itsessään on gluteeniton, laktoositon/maidoton, pähkinätön ja soveltuu vegaaniruokavalioon. 

Raision Confetista löysin testaukseen Lemon Drizzle ja Black Cherry -tomusokerit, joista molemmille oli jo paikka mielessä :) Tuote lupasi runsasta makua, ja pussissa oli ohjeet jopa laimentaa makutomusokeria tavallisella, jos tavoitteena oli miedompi maku. Päätin siis aloittaa kokeilun sitruunanmakuisella tomusokerilla, jonka laitoin korvaamaan valmiiksi maustettua tuorejuustoa näihin juustokakkuannoksiin.

Näissä kuppijuustokakuissa on pohjana keksimuru+voisula, jonka päälle on pursotettu mustikkamarmeladisydän. Itse tuorejuustotaikinan tein näin:

5 dl kermaa
3 dl maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl makutomusokeria
1 dl lemoncurdia
5 liivatetta


Tämä tomusokeri todellakin on täyttä ja täynnä makua, niin intensiivisen, mutta samalla pehmeän sitruunainen maku kielelle jäi. 

Toinen kokeiluni oli lauantain 40-kymppisten kuppikakkuihin, jotka päätin tehdä red velvet -pohjaan. Ihan normaaliin red velvet -taikinaan lisäsin 2 dl kirsikanmakuista tomusokeria ja ½ dl kirsikkahilloa tuomaan tekstuuria. Pursotuksiin olen laittanut kerman ja tuorejuuston joukkoon ripauksen samaa makutomusokeria kuin taikinaan. Harmi, että kirsikat kaikissa olomuodoissaa oli lähikaupoistani loppu, joten kuppikakkuja koristaa nyt sitten mansikat :)


Molemmat hyviä, mutta sitruuna vei sydämeni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti