sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mustikkapullapitko

Täällä vietetään helteistä heinäkuuta ja kaikesta kodin kuumuudesta huolimatta oli tänään pakko pitää pullapäivä, kun sain eilen päähäni tehdä mustikkapullapitkon lasten isovanhempiensa pihalta keräämista mustikoista :) 

Pullataikinana käytän aina äitini luottoreseptiä, jonka jaoin tällä kertaa neljään osaan. Yhden osan kaulin ohueksi pullalevyksi jauhotetulla tasolla, levitin keskelle Sallisen vaniljakreemijauheesta tehdyn vaniljakreemin suhteessa 1dl vaniljakreemijauhetta + 3 osaa vettä. Taikinalevyn reunoista rullasin taikinapyörällä leveitä suikaleita, jotka taitoin kohti keskiosaa. Kohoamisen jälkeen voitelin reunat kananmunalla ja paistoin pitkoa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. 

Vaniljakreemin päälle ripottelin tuoreet mustikat ja sudin päälle hyytelösokerista keitetyn kiilteen. Päälle vielä hippasen valkosuklaalaskuja ja pursotettua valkosuklaata, ja eikun syömään!


4 kommenttia:

  1. Niin herkullista, oisimpa päässyt tätä maistamaan, vielä ois mahtunut, vaikka eilen meilläkin syötiin pullaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma ideasta! En tosiaan usein leivo pullaa, mutta sulla oli ryhmässä niin inspiroiva kuva, että pakko oli :D Lisäksi ne lasten poimimat mustikat odotti niin otollisesti siinä jääkaapin hyllyllä, että mustikkapitkoahan sen olla piti! Kävin tänään siskon luona kahvilla ja sieltä tarttui mukaan valtava määrä keltaista vadelmaa, eli jotain vadelmaista sitten huomiseksi :)

      Poista
  2. Oijoi, ihanan näköinen pulla! Pakko tehdä tällaista joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, oli kyllä hyvää! Mä tässä just pohdin, että laittaisko heti taikinan tulemaan vai vasta kohta :D

      Poista