keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Sitruunapiirakka

Joulua kohti tuntuu korostuvan happaman ja kirpeän nälkä, ainakin itselleni tarttuu jatkuvasti kaupasta mukaan sitruunoita! Tässä kinuskisen herkullisessa täytteessä maistuu sitruuna, ja pinnalla rouskuu keksimäinen murupinta, tätä teen vielä toistekin!


Resepti on alunperin Pirkka-lehdestä.

120 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
- vatkaa voi ja sokeri, lisää joukkoon kuivat aineet
- painele 3/4 osaa taikinasta voidellut piirakkavuoan pohjalle ja reunoille

täyte
1 prk kondensoitua maitoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- sekoita keskenään, kaada pohjan päälle

- ripottele päälle vielä loppu muruseos
- paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia
- jäähdytä mielellään seuraavaan päivään


4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen oloinen ohje!
    Laitoitko täytteeseen kondensoidun maidon keitettynä paksuksi vai nestemäisenä suoraan purkista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suoraan purkista. Sehän ei ole ihan juoksevaa, vaan sellaista paksumpaa jo sellaisenaan, ja sitruuna hyydyttää lisää. Uunin ja jäähdytyksen jälkeen on ihan leikattavaa, eli hyytyy hienosti.

      Poista
  2. Onko kondensoitua maitoa saatavana kotimaisena? Millähän sen voisi korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en osaa sanoa, mutta epäilen. Voisin ajatella, että tuorejuustosta saisi samantapaisen täytteen, pitääpä ottaa itsekin kokeiluun. Tässä on linkki yhteen tuorejuustotäytteiseen piirakkaan, ja hyytyi kyllä hyvin: http://gl-la.blogspot.fi/2016/10/gluteeniton-sitruunapiirakka.html

      Poista