Joulua kohti tuntuu korostuvan happaman ja kirpeän nälkä, ainakin itselleni tarttuu jatkuvasti kaupasta mukaan sitruunoita! Tässä kinuskisen herkullisessa täytteessä maistuu sitruuna, ja pinnalla rouskuu keksimäinen murupinta, tätä teen vielä toistekin!
Resepti on alunperin Pirkka-lehdestä.
120 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
- vatkaa voi ja sokeri, lisää joukkoon kuivat aineet
- painele 3/4 osaa taikinasta voidellut piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
täyte
1 prk kondensoitua maitoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- sekoita keskenään, kaada pohjan päälle
- ripottele päälle vielä loppu muruseos
- paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia
- jäähdytä mielellään seuraavaan päivään
Onpas herkullisen oloinen ohje!
VastaaPoistaLaitoitko täytteeseen kondensoidun maidon keitettynä paksuksi vai nestemäisenä suoraan purkista?
Suoraan purkista. Sehän ei ole ihan juoksevaa, vaan sellaista paksumpaa jo sellaisenaan, ja sitruuna hyydyttää lisää. Uunin ja jäähdytyksen jälkeen on ihan leikattavaa, eli hyytyy hienosti.
PoistaOnko kondensoitua maitoa saatavana kotimaisena? Millähän sen voisi korvata?
VastaaPoistaNyt en osaa sanoa, mutta epäilen. Voisin ajatella, että tuorejuustosta saisi samantapaisen täytteen, pitääpä ottaa itsekin kokeiluun. Tässä on linkki yhteen tuorejuustotäytteiseen piirakkaan, ja hyytyi kyllä hyvin: http://gl-la.blogspot.fi/2016/10/gluteeniton-sitruunapiirakka.html
Poista