Kirjahyllyyni on kerääntynyt runsaasti suklaa-aiheisia leivontakirjoja,
mutta reseptien toteutus on suklaan puutteen takia (koska suklaat on
aina ehditty syödä ennen leivontaa) jäänyt äärimmäisen vähäiselle. Nyt
kuitenkin tuli tilaisuus ja tarve gluteenittomille suklaamuffinsseille,
ja tällaisen reseptin pohjalta niitä lähdin toteuttamaan:
Kahden suklaan muffinit (kirjasta Suklaaunelmat)
3.5 dl jauhoja -käytin Semperin hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl hienosokeria
185 g valkosuklaata paloiteltuna - itse käytin tummaa
2 isoa munaa
0.75 dl maapähkinä- tai auringonkukkaöljyä - itse käytin rypsiöljyä
2.5 dl maitoa - käytin flora vispiä
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 dl hienosokeria
185 g valkosuklaata paloiteltuna - itse käytin tummaa
2 isoa munaa
0.75 dl maapähkinä- tai auringonkukkaöljyä - itse käytin rypsiöljyä
2.5 dl maitoa - käytin flora vispiä
Sekoita kaikki kuivat aineet ja 125 g pilkottua suklaata keskenään.
Vatkaa munat ja öljy keskenään vaahdoksi ja lisää vaahtoon maito (vispi)
vähitellen. Sekoita vaahtoon kuiva-aineseos varovasti hämmentäen. Jaa
taikina 12 isohkoon muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Kuorruta jäähtyneet muffinssit sulalla suklaalla ja anna suklaan asettua
ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti