Runebergin päivän lähestyessä teki mieli kokeilla Runebergin torttujen
sijaan tätä kakkuversiota, jota olen jo monta kertaa meinannut tehdä.
Resepti löytyi Yhteishyvän sivuilta, mistä löytyy myös ravintoarvot valmiiksi laskettuna.
Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksin- tai piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leiinjauhetta
0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa tai omenamehua
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl keksin- tai piparinmuruja
1 dl korppujauhoja
2 tl leiinjauhetta
0,5 tl manteliaromia tai 1 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa tai omenamehua
Kostutus:
1 dl vettä
0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia
1 dl vettä
0,5 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia
Pinnalle:
1 - 2 dl vadelmahilloa
1 - 2 dl vadelmahilloa
Kuorrutus:
1 dl tomusokeria
0,5 rkl vettä
1 dl tomusokeria
0,5 rkl vettä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla
vatkaten. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan.
Mausta taikina manteliaromilla tai kardemummalla. Sekoita neste
taikinaan viimeisenä. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina
vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kostuta jäähtynyt
kakku veteen sekoitetulla manteliaromilla tai punssilla ja levitä
pinnalle vadelmahilloa. Anna maustua. Sekoita tomusokerista ja vedestä
tahna koristelua varten. Siirrä kuorrutusseos pieneen muovipussiin,
leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä ja pursota koristekuvioita kakun
pinnalle.
Herkullista, kunhan muistaa kostuttaa riittävästi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti