sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Suklaa-karamellineliöt

Suklaaleivontakokeilut jatkuu Tämän tämänhetkisen inspiraationlähteeni eli "Suklaaunelmat"-reseptikirjan sain lahjaksi työkavereiltani viime vuoden kesäkuussa, kun olin juuri jäänyt nyt vuodenvaihteessa loppuneelle sairaslomalleni. Koko sairasloman aikana ei reseptejä tullut kuin selailtua, mutta nyt niitä tekee jo mieli toteuttaa :)

pohja:
75g pehmeää margariinia
50 g tummaa kidesokeria
125 g jauhoja
40 g kaurahiutaleita
Vaahdota margariini ja sokeri, ja sekoita sitten joukkoon kuivat aineet. Painele matalan (20cm) neliskanttisen vuuan pohjalle ja paista 180 asteessa n. 25 min.
karamellitäyte:

25 g suolatonta voita
25 g tummaa kidesokeria
2 dl maitotiivistettä
Kuumenna ainekset kattilassa koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri liukenee. Anna seoksen saostua miedolla lämmöllä (n. 10min). Kaada karamellitäyte jäähtyneen pohjan pinnalle vuokaan.
kuorrute:
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa ja levitä jähmettyneen karamellitäytteen päälle.
Ja sitten minun toteutukseni reseptistä : oma neliskanttinen vuokani on suurempi kuin ohjeen vuoka, joten ensimmäisen epäonnistuneen pohjakokeilun jälkeen päätin tehdä pohjan triplana. Karamellitäytteen kanssa oikaisin myös, eli keitin kattilassa 2 purkkia (4dl) kondensoitua maitoa. Toffee/karamelli jää tällöin vaaleammaksi, mutta yhtä hyvältä maistuu  Suklaata käytin pintaan 200g. Paloja tuli 16 kpl ja ne olivat hyvin isoja ja hyvin makeita. Oikein riittoisaa siis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti