Tulipa taas pitkästä aikaa mieleen tehdä suolaiseksi tarjottavaksi tätä
leipää, jota voi täyttää ihan millä hyvänsä hyvällä. Tällä kertaa leipä
sisälsi hunajamarinoitua kanafilettä, paprikaa ja fetaa.
Tässä tekovaiheita:
Taikina:
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
½ dl öljyä
4 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
- lämmitä maito 42 asteiseksi
- sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja sekoita maitoon
- lisää siirappi, suola ja osa jauhoista hyvin sekoittaen
- lisää öljy ja loput jauhot
- kohota liinan alla n. 20 min
- sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja sekoita maitoon
- lisää siirappi, suola ja osa jauhoista hyvin sekoittaen
- lisää öljy ja loput jauhot
- kohota liinan alla n. 20 min
Täytteet:
3-4 kanafilettä
2 paprikaa
fetakuutio
½ prk pestoa
2 paprikaa
fetakuutio
½ prk pestoa
- paista kanafileet uunissa, viipaloi
- pilko paprikat pieniksi kuutioiksi
- viipaloi feta
- pilko paprikat pieniksi kuutioiksi
- viipaloi feta
Mittaa uunipellille sopiva leivinpaperinpala, kauli kohonnut taikina
jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle uunipellin pohjan
peittäväksi levyksi. Levitä taikinalevyn keskelle (pituussuunnassa
keskimmäiselle kolmannekselle) pesto, jonka päälle viipaloidut
kanafileet, paprikat ja feta. Leikkaa reunustaikinat veitsellä/pyörällä
n.2-3 cm suikaleiksi, jota ala letittää vuorotellen ala- ja yläpuolelta
täytteen päälle. Havainnollistamiskuva:
Anna pitkon kohota liinan alla vielä n.30 min. Voitele vedellä ja
ripottele päälle siemeniä/hiutaleita ja paista 200 asteessa vähintään 30
min. Itse peitin leivän puolessa välillä paistoa leivinpaperilla, ettei
pinta tummuisi liikaa.
Hyvää on. Olen myös käyttänyt fetan tilalla parmesania tai
mozzarellaa, lisännyt aina välillä sekä leipätaikinaan että täytteeseen
eri yrttejä tms, tätä on helppo muunnella oman maun mukaiseksi.
Muistaakseni alkuperäinen resepti on joko Pirkasta tai
Yhteishyvä-lehdestä, ja se taisi olla nimeltään
paprika-vuohenjuustopitko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti