torstai 21. heinäkuuta 2011

Valkosuklaaliköörikakku

Nam!


Juustokakkua teki mieli tarjoilla tämän iltaisille vieraille, ja kaupasta tarttui mukaan mascarponea ja mansikkaa, mitäs niistä saisi aikaiseksi... No vaikka mitä, mutta tällä kertaa valmistui jääkaapista löytyneen Mozart-liköörin avulla valkosuklaaliköörikakku näillä aineksilla:

200 g Digestive keksejä
70 g sulatettua margariinia
- murskaa keksit, kaada joukkoon sulatettu rasva
- painele seos kevyesti suoraan tarjoiluastiaan reunavuokaa apuna käyttäen
1 prk flora vispiä
1 prk mascarponea
1 dl Mozart valkosuklaa-likööriä
0.5 dl vahvaa kahvia
0,5 dl ruokotomusokeria
7 liivatelehteä

- vaahdota vispi
- lisää mascarpone vaahtoon
- laita liivatelehdet kylmään veteen (n. 10 min)
- keitä likööri ja kahvi kattilassa kiehuvaksi muutaman minuutin ajan, sihtaa joukkoon ruokotomusokeri
- purista liivatteista vesi, lisää ja liuota liivatteet kuumaan kahvi-likööri-seokseen, anna jäähtyä hetki
- kaada liivateseos vispivaahtoon, sekoita huolella
- kaada täyte keksipohjan päälle
- hyydytä jääkaapissa esim. yön yli
- koristele ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti