torstai 1. toukokuuta 2014

Keväinen ruusukakku

Naapurin rouvalle tuli odotettuja vieraita ensikertaa kyläilemään ja sain täysin vapaat kädet tehdä 10 hlön makea kakku ja sen seuraksi 10 hlön kalavoileipäkakku. Joskus tabula rasa -tilanteesta lähteminen on mitä vaikeinta, mutta tällä kertaa tiesin täysin mitä halusin tehdä :) Vaaleanpunaisen, ruskean ja valkoisen liitto on niin fantastinen ja kun vielä kerran oltiin maaliskuussa, niin sain tehdä kukkien sekaan hyvällä omalla tunnolla vielä pajunkissojakin. Tähän makeaan kakkuun tein täytteeksi puolukka-vaniljamoussen kinuskiraidoin, eli laktoositonta herkkua.


Kalavoileipäkakku sen sijaan on perinteisempi, tällä kertaa salaattikoristelun sijasta päällä on runsaammin herneenversoa ja vähän rucolaa.


2 kommenttia:

  1. Onpa kauniit kakut! Tuo täytekakun koristelu on todella kaunis, voisinkin siitä ottaa vähän vinkkiä kummitytön rippikakkuun :) Tosin ehkä ilman pajunkissoja, kun rippijuhlat ovat toukokuun lopussa.

    VastaaPoista