Darth Vader -kakulla juhlitaan tänään 18-v nuoren miehen
syntymäpäiväjuhlaa. Kakku on gluteeniton ja laktoositon, täytteenä
mansikkamousse. Pintaan on suihkittu hopean väristä elintarvikesprayta
ja ripoteltu eri kokoisia hopeisia sokerihelmiä.
Gluteenittomat peruskakkupohjat jostain syystä tuottaa mulle vähän
vaikeuksia, viime aikoina tekemäni suklaiset pohjat on onnistuneet
selvästi paremmin. Tässä on pohjana ihan perus täytekakkupohja,
jauhot vaan korvattu Semperin gluteenittomalla jauhoseoksella. Taikina
tuppaa jäämään löysemmäksi kuin vehnäjauhoilla, ja kakku paistuu niin,
että pintaan jää rapea, keksimäinen ohut kerros, joka kyllä helposti
kuoriutuu pois. Olisiko viisaammila kertoa onko jotkut muut jauhot
parempia täytekakkupohjaan kuin nuo Semperin jauhot, vai pitäisikö
taikinaan lisätä jotain psylliumin tai ksantaanin tapaista, että
onnistuisi paremmin? Ei siinä, hyvän makuinen pohja tästäkin tuli ja
ihan riitti korkeuteen, mutta aina olisi kiva parantaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti